Gezellige winter in Holtien

Winter is aangebroken in Holtien. Gisteren vielen de eerste sneeuwvlokjes. Ergens was ik wel blij om die vlokjes te zien, maar besefte ook dat het buiten ook gevaarlijk wordt. Terwijl ik me binnenkort op weg naar Amsterdam voor een sollicitatiegesprek moet begeven. Maar ja, moeilijk gaat ook en met de nodige voorzichtigheid en hopelijk niet te veel sneeuw met vriestemperaturen, komt alles wel goed. Verder is in Holtien bitter weinig te beleven. Toch hou ik ook van deze plaats. Ik kan soms intens genieten van de rust. Op andere momenten kan ik mij juist doodvervelen. Voor de winter heb ik mij wel een beetje voorbereid op het binnen blijven. Van games tot boeken tot Netflix en noem maar op. Geen tijd voor verveling dus!

Boeken, tijdschriften, Netflix en Games

Ik ben een paar dagen geleden op de marktplaats verderop geweest en heb heel wat boeken en tijdschriften gehaald. Wat de tijdschriften betreft, heb ik niet zoveel gelet op de datums van uitgave. Ik wilde gewoon iets te lezen hebben. Zo lees ik nu over relaties in Hollywood die nu alweer geëindigd zijn. Of over een dieet die alweer niet zo effectief is gebleken. Als ik mezelf maar bezighoud. Ik ben ook begonnen aan het lezen van een paar ‘nieuwe’ boeken. Zeg maar nieuwe verhalen want zo nieuw zijn die boeken alweer niet. Met lezen ontvlucht ik het kleine leven uit Holtien. Ik bevind mezelf dan in veel grotere werelden, landen en steden. Allemaal plaatsen waar ‘t leven veel drukker is en waar er heel wat gebeurt. Hetzelfde gebeurt ook wanneer ik mijn favoriete series via Netflix heb uitgekeken. Ik kom dan terug tot de realiteit en weet dan even niet hoe ik alles verder moet oppakken. Mijn leven lijkt dan zo saai in vergelijking. Ik neem dan even een break, eet wat en dan is het online gamen.

Die andere werelden

Vooral door al die boeken, tijdschriften, series etc. verlang ik soms wel naar echt wat meer avontuur. De wereld is veel groter dan m’n kleine Holtien. Ik ben wel gesteld op Holtien hoor. Het is vertrouwd en ik voel me ook thuis. Maar ergens lonkt het verlangen naar meer. De wereld is zo groot. Er is zoveel te zien en te doen. Dingen die ik allemaal zou willen meemaken maar hier niet zal gebeuren. Verhuizen… Soms… Nou ja het kan natuurlijk wel. Maar het is zo een grote stap. Ik weet niet wat mij te wachten staat aan de andere kant. Of misschien moet ik toch een kans wagen. Proeven wat het is…