Het verderzetten van mijn zelfstudie

Ook al ben ik van plan volgend jaar te gaan reizen, dit wil natuurlijk niet zeggen dat deze dame niets meer aan haar studie Cultuurmanagement gaat doen! Sterker nog, ik denk dat er in het buitenland heel veel te leren valt!

Internetstudies

Zolang er internet is, is het volgen van een zelfstudie absoluut geen probleem! Op het internet worden heel veel verschillende studies aangeboden. Bij Coursera bijvoorbeeld. Bij dit bedrijf krijg je niet alleen online de theorie doorgestuurd maar zijn er ook klassikale videochat lessen die je moet volgen. Natuurlijk zou ik er ook voor kunnen kiezen om me in het buitenland in te schrijven voor een bepaalde studie of opleiding. Dan leer ik niet alleen de cultuur uit de eerste hand, maar ook alles over het management in het land waar ik ben. Want hoe je omgaat met je personeel, dat wordt niet alleen bepaald door het bedrijf waarvoor je werkt en de positie waarin je verkeerd, maar ook heel erg door het land waarin je woont. In sommige landen is het nou eenmaal zou dat je als vrouw zijnde toch minder te vertellen hebt dan als man. Of andersom!

Zal ik naar Thailand gaan?

Ik speel ernstig met de gedachte om naar Thailand te gaan. Dit land lijkt echt ideaal. Als ik mijn vrienden die er geweest zijn moet geloven, is het leven daar vrij goedkoop, erg lekker eten, schitterende natuur en overal internet. En, ook een belangrijk pluspunt, Thailand is een van de plaatsen waar heel veel gedoken wordt en duikopleidingen ook niet al te duur zijn. Zo sla ik wel direct een heleboel vliegen in een klap.

Ook worden er in Thailand heel veel verschillende internationale opleidingen gegeven. Of cultuurmanagement daarbij zit weet ik niet, maar in het ieder geval is er genoeg werk en worden vrouwen ook voor vol aangezien. Sterker nog, het meeste werk schijnt daar gedaan te worden door vrouwen. Het lijkt me een absolute uitdaging om het daar eens te gaan proberen.

Amerika, Amerika

Een andere optie is om het eens in Amerika te proberen. Alhoewel deze bestemming zeker niet zo exotisch aandoet, neem ik ook deze keuze in overweging. In Amerika wemelt het van de zelfstudies en zakelijke mogelijkheden. Mijn grootste angst is het politieke klimaat. Ik geloof niet dat ik thuishoor in de Amerikaanse cultuur. Studie is natuurlijk wel heel erg belangrijk, en daarom zeker de moeite van het overwegen waard.

Nog steeds heb ik mijn prins op het witte paard niet gevonden, dus horen afspraakjes maken uiteraard ook bij mijn toekomstplannen.