Over de blog

Hallo, welkom op mijn blog! Ik heet Nella en ik kom oorspronkelijk uit Rotterdam. Geboren en getogen op de prachtige Westersingel. Maar sinds een jaar heb ik de grote stad verruild voor een leven op het platteland. Ik woon nu in het prachtige Holtien, ook wel de parel van Drenthe genoemd. Hier is altijd wel iets te beleven en ik kan je heel wat vertellen over wat je moet weten over mijn thuisland. Mijn verloofde is boer en we wonen nu bij mijn schoonfamilie die een groot boerenbedrijf hebben. Nogal een overstap inderdaad! Maar ik verveel me geen moment. Het leven is een groot avontuur, zeker hier in Drenthe. Ik heb er in het ieder geval geen moment spijt van. Maar ben ik al een echte boerin? Hm, tja wat zal ik zeggen? Komende van een lange familielijn van havenarbeiders ben ik niet vies van hard werken. Maar toch krijg je de stad er natuurlijk niet zomaar uit. Ik denk dat ik Holtien juist verrijkt heb door een stukje Rotterdam in te brengen! Ik doe in het ieder geval mijn best.

Wat doe ik op de boerderij?

De boerderij van mijn schoonfamilie is niet zomaar een boerderij. Het bedrijf heeft ook een grote zorgfunctie in Holtien en omgeving. Op woensdagmiddag, zaterdag en zondag is het bedrijf opengesteld voor het publiek. Dagjesmensen komen graag bij ons lunchen of genieten van een heerlijk kopje verse koffie met echte zelfgemaakte Drentse koek. Daarnaast is het bedrijf vooral een favoriete plek om feestjes te geven. De oude hooischuur is echt prachtig opgeknapt en ideaal voor bedrijfsuitjes trouwpartijen en kinderfeestjes. Er is een bar, een dansvloer, grote boerentafels en een geweldige muziekinstallatie. Ikzelf hou me vooral bezig met het organiseren van kinderfeestjes. Het spelen van spelletjes is een grote hobby van me en het kind dat mij wil verslaan met een bordspel moet denk ik nog geboren worden! Op de onschuldige kindertjes probeer ik mijn nieuwe pokertechnieken uit en wanneer je 10 dreinende kindertjes voor je hebt is het houden van een pokerface een absolute must.

Poker spelen

Ik ben dus zeer fanatiek pokerspeelster. Ik vind het pokerspelen echt het leukste spel wat er bestaat. Gelukkig wordt er in Holten ook veel gekaart. Iedere dinsdagavond houden we op onze boerderij een pokertoernooi. Wat begon als een kaartavondje met vrienden is inmiddels uitgegroeid tot het pokertoernooi van Holtien en omstreken. Door de weeks oefen ik mijn pokerkunsten online op de verschillende pokersites. En de familie maar denken dat ik druk bezig ben met mijn studie cultuurmanagement!