Wat ik wil gaan doen in mijn leven

Zittend in mijn tentje op mijn favoriete plaats in Drenthe ben ik bezig met een belangrijke levensvraag: Dit is het laatste jaar van mijn studie Cultuur Management. Naast het verderzetten van mijn zelfstudie, wat zal ik daarnaast eens gaan doen?

Wereldreis, droom of werkelijkheid?

Heel veel mensen dromen over het maken van een wereldreis. Dit idee spreekt ook bij mij enorm tot de verbeelding. Als studente heb ik natuurlijk niet een fortuin achter me om een dure reis te bekostigen. En de stap om het vertrouwde Nederland en familie en vrienden achter te laten is natuurlijk een hele grote. Toch laat het idee me niet los. Daarom ben ik al lid geworden van verschillende facebook groepen van Nederlanders die in het buitenland wonen en werken. Enorm interessant!

Wat zijn de opties?

Wanneer je in het buitenland wilt gaan werken heb je verschillende keuzes. Je kunt natuurlijk solliciteren op een baan. Er lijken nogal wat in het buitenland wonende Nederlanders geïnteresseerd te zijn in het inhuren van vakantie of seizoen hulp. Druiven plukken bijvoorbeeld. Of meehelpen met een Bed and Breakfast of met het runnen van een camping. Dat lijkt me wel wat! Ik ben tenslotte een ervaren kampeerster en een beetje afzien qua accommodatie daar zit ik echt niet mee. Ook van een beetje hard werken ben ik echt niet vies! En natuurlijk wil ik blijven leren.

Maar nu kwam mijn eventuele toekomstige partner met nog een heel ander idee! Waarom gaan we niet samen onze duikersopleiding doen? Hij is al fervent duiker en loopt al jaren zelf met het idee. Of ik niet meewil.als PADI-duiker kun je al binnen een half jaar professioneel worden. Na de verschillende opleidingen kun je dan overal ter wereld als duikmeester of als instructeur aan de slag. En dit geeft je natuurlijk de kans (bijna) overal ter wereld aan de slag te kunnen. Thailand, Egypte, Griekenland, Malta, maar ook New Zeeland en de prachtige Maldiven zijn beroemde duikspots waar altijd een behoefte schijnt te zijn aan nieuwe instructeurs en duikmeesters.

Dan maar een GAP-JAAR nemen?

Enfin, we moeten alles nog eens goed doorspreken natuurlijk. En eerst moet ik die nieuwe date nog eens in persoon ontmoeten. Wie weet klikt het helemaal niet. Maar hoe meer ik erover nadenk, hoe enthousiaster ik word. Stel je toch eens voor. Duikinstructrice. Klinkt goed toch? En het staat volgens mij beter op mijn cv dan druivenplukker of mestschuiver in Spanje. Of animatiemeisje van een groep bejaarden op een nudistencamping in Frankrijk.